Wok med Quorn | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Wok med Quorn

 

 

Hallå där!

Just nu är jag på bröllopet, eller snarare bröllopsfesten kanske. Men jag tänkte att jag skulle tidsinställa ett inlägg till er så att det inte blir så tomt här 😉 Därför tänkte jag nu lägga upp ett riktigt bra recept som jag gjorde härom veckan.

 

 

PicMonkey Collage3101152

 

 

Jag gjorde nämligen en wok på min älskade quorn. Alltså quorn är bara så himla gott!! Ni borde verkligen testa om ni inte gjort det! På quorn.se hittar ni originalreceptet men jag har valt att ändra lite på det. Helt underbar i alla fall! Min vegetariska wok serverades med vitlök- och chilisås, rostade cashewnötter samt ris.

Hoppas ni får en bra lördagkväll! Kram,
Lisa

 

 

Wok med quorn
Olja
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambalolek
3 krm koriander
300g tinade Quorn Bitar
300g tinade wokgrönsaker
3 ägg
Salt och peppar

Pressa vitlöken och fräs i olja tillsammans med sambalolek och koriander. Tillsätt quorn och fräs med en liten stund. Tillsätt sen wokgrönsakerna. Tillsätt till sist äggen och låt dem fräsa i några minuter. Om det blir för torrt kan du tillsätta lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Klart 🙂

 

Rostade cashewnötter
100g cashewnötter (eller valfri mängd)
Salt

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de blir lagom rostade. Lite sådär gyllene är perfekt! Tillsätt sen salt och lägg upp på lite papper för att svalna. Detta kan även göras i ugn på ca. 175°! Klart 🙂

 

Vitlök- & chilisås
1-3 dl turkisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-3 krm Sambalolek
Salt och peppar

Rör ihop turkisk yoghurt, vitlök och sambalolek. Ta lite mindre av vitlöken och sambaloleken till att börja med och öka sedan mängden om du vill så att det inte blir för starkt. Smaka av med salt och peppar. Klart 🙂

 

 

PicMonkey Collage3101153

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats