Nyttig granola & Överkroppspass | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Nyttig granola & Överkroppspass

 

 

Godmorgon!

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på en underbar granola perfekt på morgonens kvarg, keso eller yoghurt. Eller varför inte en röra på flera av dem?! Denna granola är faktiskt riktigt god även på gröten. Den passar på allt helt enkelt!

Den är i smaken kardemumma och kokos och innehåller även godsaker såsom pumpakärnor och gojibär. Den är alltså helt nyttig, underbart god, riktigt crunchig och fylld med långsama kolhydrater, nyttigt fett samt nyttiga vitaminer och minerler. Mums!

 

 

Granola med kardemumma, kokosflakes, pumpakärnor och mullbär
1 dl havregryn
0,5 dl psylliumfrön
0,5-1 msk kardemumma

1,5 dl vatten
1 msk kokosolja
10-15 steviadroppar

2 msk kokosflakes
2 msk mullbär

Rör ihop fe torra ingridienserna (de 3 översta) . Rör i en separat skål ihop de 3 de blöta ingridienserna (dei mitten). Rör sedan samman de båda. Smaka av och låt stå i 5 minuter. Sprid ut på en papprad plåt. Grädda i 1timme  på 200°. Rör och var 15:e minut. Ta ut och låt svalna. Rör sedan ner kokosflakes och mullbär. Färdigt 🙂
 

 

PicMonkey Collage1002055

 

 

Igår spenderade jag med mina fina fina vänner. Vi bara umgicks och det var helt enkelt nog. Jag har verkligen saknat dem! Äkta kvalitetstid helt enkelt! Först på morgonen körde jag ett härligt och långt pass på gymmet. 

Jag testar nämligen på ett nytt, lite mer lyxigt gym denna veckan. De hade en himla massa konditionsmaskiner så jag var verkligen tvungen att testa! Så från 3-5 minuter uppvärmning till 20 minuter med fullt ös hela tiden! Det blev tre olika versioner av crosstrainer och trappmaskin som avslut. Gött! Passet såg ut såhär:

 

 

Dips i hjälpmaskin 4 set

Cirkel med chins/pullups med hammercurls/pullups 3 set

Stångcurls 4 set

Bänkpress 6 set

Sittande rodd 5 set

Militärpress 5 set

Flyes i maskin 4 set

Liggande cablecurls 4 set

Triceps pushdowns 4 set

Axelflyes 4 set

Latsdrag i maskin 5 set

Latsdrag i maskin med hammargrepp – dropset

Axelpress i maskin – dropset

Bröstpress i maskin – dropset

Bicepscurls i maskin – dropset

Triceps i maskin – dropset

+ 2 magmaskiner med dropset och annat skoj 😉

 

 

PicMonkey Collage1002154

 

 

Som ni märker blev det ett överkroppspass och inte helkroppspass vilket jag ju brukar köra. Jag har verkligen saknat att riktigt köra slut på mig så denna veckan blir det 2 överkroppspass och 2 underkroppspass. Jag lyxar helt enkelt till det med hela 4 pass denna lovveckan – det förtjänar jag!! 😀

Dock kanske jag var lite väl ivrig idag men det var riktigt kul och jag blev dyngsur av svett haha. Älskar det! Det blev tre övningar per muskel vilka på övrkroppen är:

– Rygg
– Axlar
– Bröst
– Biceps
– Triceps

En av dessa övningar körde jag i dropset. Extra kul var det att köra armar vilket jag ju inte kört koncentrerat alls det senaste. Härligt som sagt! Detta känns verkligen nu idag haha. Jag har sjuk träningsvärk i benen, främst rumpan sedan i söndags och i hela överkroppen från igår. Men det är ju bara underbart! 😉

 

Ha en underbar dag!! Kram,
Lisa 🙂

 

 

// Good morning!

Today I thought you were going to get a prescription for a wonderful granola perfect in the morning quark, Keso or yogurt. Or why not a mess on several of them ?! This granola is actually really good even on the porridge. It fits everything simply!

It is the taste of cardamom and coconut and also includes treats such as pumpkin seeds and goji berries. It is therefore quite useful, wonderfully good, really crunchy and filled with long slow carbohydrates, healthy fats and beneficial vitamins and minerler. Yum!

 

Granola with cardamom, kokosflakes, pumpkin seeds and mulberries
1 dl oatmeal
0.5 dl psyllium
0.5-1 tablespoons cardamom

1.5 dl water
1 tbsp coconut oil
10-15 stevia drops

2 tablespoons kokosflakes
2 tablespoons of mulberry

Stir together the dry the ingredients (top 3). Stir in a separate bowl combine the three they wet the ingredients (dei middle). Stir together the two. Season to taste and let stand for 5 minutes. Spread out on a papprad plate. Bake for 1hr at 200 °. Pipes and every 15 minutes. Take out and let cool. Then stir kokosflakes and mulberries. Completion 🙂

 

 

Yesterday I spent with my lovely friends. We just hung out and it was simply enough. I’ve really missed them! Genuine quality time simply! First morning I drove a beautiful and long workouts at the gym.

I test namely a new, slightly more luxurious gym this week. They had a whole lot of cardio machines so I really had to try! So from 3-5 minutes heating to 20 minutes with full speed all the time! There were three different versions of the cross trainer and stepper completed. Göttingen! The pass looked like this:

 

Dips in the auxiliary machine 4 sets

Circle with chins / pullups with hammercurls / pullups 3 sets

Barbell bicepcurls 4 sets

Bench Press 6 sets

Seated rowing 5 sets

Military Press 5 sets

Flyes in a machine 4 sets

Lying cablecurls 4 sets

Tricep pushdowns 4 sets

Schoulder flyes 4 sets

Pulldown machine 5 sets

Pulldown machine with hammer grip – dropset

Shoulder Press machine – dropset

Chest Press machine – dropset

Biceps curls in the machine – dropset

Triceps machine – dropset

+ 2 ab exercises in machines with dropset and other fun stuff 😉

 

As you can see, it became an upper body workouts and not helkroppspass which is what I usually run. I’ve really missed that really running out of me so this week it will be two upper body workouts and 2 lower body workouts. I luxuries simply to it with all four sessions this lovveckan – that I deserve !! : D

However, maybe I was a little too eager today but it was really fun and I was soaking wet with sweat haha. Love it! There were three exercises per muscle which in övrkroppen are:

– Back
– Shoulders
– Chest
– Biceps
– Triceps

One of these exercises, I did in dropset. Extra fun it was to drive arms which I had not driven concentrated all the latest news. Wonderfully said! This really feels now today haha. I am really sore in my legs, mainly the butt since Sunday and throughout the upper body from yesterday. But that’s just wonderful! 😉

 

Have a wonderful day !! Xx,
Lisa 🙂 //

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats