Healthy Mug Cake & Q/A | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Healthy Mug Cake & Q/A

IMG_3229IMG_3225IMG_3236IMG_3233

Toppad med jordnötssmör, mullbär, gojibär och hallon
// Topped with pb, gojis, mullberries & rasberries //

 

 

Godmorgon tisdag!

Nu gör vi denna dagen grym tycker jag – positiva tankar! För att göra en dag bra och ge den en bra start tycker jag att en mysig och god frukost är det bästa! Vad låter inte bättre än en muggkaka då? Det är liksom lyxigt men ändå löjligt enkelt!

Nu har jag lyckats med att göra en riktigt grym muggkaka helt utan ingridienser som kanske kan uppfattas som “konstiga”. Den är proteinrik men ändå fri från proteinpulver och den innehåller inte heller pofiber eller fiberhusk. Den är gjord på saker som alla har hemma. Den passas alla helt enkelt!

 

 

Nyttig muggkaka utan konstigheter
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg eller 0,5 dl äggvita
5 steviadroppar eller annan sötning
1 dl vatten eller mjölk
ev. 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
– kokosolja

Blanda samman alla ingridienser och smaka av. Smörj en mugg eller skål med kokosolja. Häll i smeten och micra i 1 minut. Ta ut och rör om. Micra i 2 minuter till. Klart 🙂

 

 

IMG_3212

 

 

Jag tänkte även svara på några frågor som kommenterats det senaste. Era kommentarer är ofta så fina och gör mig så glad! Ibland ger de mig även bra tankeställare! Så fortsätt kommentera för det är väldigt kul!

 

Vart är träningstightsen ifrån? Sjukt snygga!
Från Lanas Modeblogg (lanas.se)

Tack så mycket gulliga du! De kommer från Ullared och jag gillar dem skarpt! Kram 🙂

 

Ser supergott ut! Är den glassen god? Har hört att den smakar lite mycket kaffe? Kram (gäller Lohilos proteinglass i chokladsmak)
Från Alice

Tack! Den är väldigt god tycker jag! Ja den smakar lite kaffe men det gillar jag så jag rekomenderar den verkligen! Den är supergod! Inte för mycket kaffesmak enligt mig 😉 Kram 🙂

 

Vill bara säga att det är tråkigt att se att du slarvar med antingen lunch eller middag ofta och jag vill inte låta arg eller så utan av oro men det är inte kul att höra att du faktiskt ofta gör så. Hoppas du iallafall inser att man behöver äta regelbundet och bra för att må bra!

Förlåt om du tog det fel, det jag skrev om skippade måltider., var bara orolig för dig då jag har en ätstörning och vet hur lätt det kan leda till det om man skippar lite här och där. Din blogg är jättebra och du har goda och bra recept. hoppas inte du tog det hårt var verkligen inte meningen att låta arg 🙂
Från Ellen

Ingen fara! Som sagt gillar jag när ni ger mig tankeställare! Ni ska alltid kommentra när något verkar dåligt för jag vill verkligen inte sända ut fel budskap osv.! Så tack för kommentaren! Jag förstår vad du menar men samtisigt får det ju inte bli ett tvång att äta regelbundet. Förstår du vad jag menar då?

Jag har ofta planerat mina dagar efter maten och det är inte riktigt okej enligt mig. Jag försöker nu vara lite mer “normal” och spontan precis som mina vänner och andra i min egen ålder. Självklart är regelbundna matvanor det bästa och det har jag oftast. Men inte alltid och ibland blir det helt annorlunda. Det är bra och det är hälsosamt på riktigt tycker jag!

Hoppas du är på bättringsvägen från ätstörningen! Så himla tråkigt att höra att du också är i den skiten! Kram och krya på dig!!! 🙂

 

Ha nu en grym dag! Kram,
Lisa

 

 

// Good morning Tuesday!

 
Now we make this day awesome, I think – positive thoughts! To make a day good and give it a good start, I think a cozy and good breakfast is the best! What sounds no better than a mug cake then? It is as luxurious but still ridiculously easy!
 
Now I have succeeded in making a really awesome mug cake without the ingredients that might be perceived as “strange”. It is protein-rich yet free from protein powder and nor does it contain pofiber or Fiberhusk. It is made of things that everyone has at home. It fits all simply!
 
 
 
 
 
Healthy mug cake
1 dl oatmeal
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
1 egg or 0,5 dl egg whites
5 drops of stevia or other sweetening
1 dl water or milk
ev. 1 tsp vanilla powder (optional)
– Coconut oil
 
Mix all the ingredients and season to taste. Grease a cup or bowl of coconut oil. Pour in batter and micra 1 minute. Remove and stir. Micra in 2 minutes. Clear 🙂
 
 
 
 
I was thinking also answer any questions that commented on the latest news. Your comments are often so nice and makes me so happy! Sometimes they give me even good food for thought! So keep commenting on it is very fun!
 
 
 
Where are träningstightsen from? So gorgeous!
From Lana modeblogg (lanas.se)
 
Thanks so much cute you are! They come from Ullared and I like them a lot! Hug 🙂
 
 
 
Looks super good out! Is the ice cream good? Have heard that it tastes a bit much coffee? Hug (applies Lohilos protein ice cream in chocolate)
From Alice
 
Thank you! It’s very good I think! Yes, it tastes a little coffee but I like that so I recommend it really! It is tasty! Not too much coffee flavor in my opinion;) Hug 🙂
 
 
 
Just want to say that it is sad to see that you are careless with either lunch or dinner often and I do not want to sound angry or so but out of concern but it is not great to hear that you are actually often do so. Hope you atleast realize that you need to eat regularly and good to feel good!
 
Sorry if you took it wrong, that I wrote about skipped meals., Was just worried about you when I have an eating disorder and know how easy it can lead to it if you skip a bit here and there. Your blog is great and you are well and good recipes. do not hope you took that hard really was not meant to sound angry 🙂
From Ellen
 
No worries! That said, I like when you give me food for thought! You should always kommentra when something seems bad because I really do not want to send the wrong message, etc.! So thanks for the comment! I understand what you mean but well icy gets it’s not become a compulsion to eat regularly. Do you understand what I mean then?
 
I have often planned my days of food and it’s not really okay to me. I am now trying to be a little more “normal” and spontaneous just like my friends and other people my own age. Obviously, regular eating habits the best and I usually have. But not always, and sometimes it becomes quite different. It’s good and it’s healthy for real, I think!
 
Hope you are in recovery from eating disorders! So very sad to hear that you are also in the shit! Hug and get well soon !!! 🙂
 
 
 
Now have an awesome day! Xx,
Lisa //
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats