Nyttig pizza & Lohilo proteinglass | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Nyttig pizza & Lohilo proteinglass

IMG_4164IMG_4161IMG_4168IMG_4162
IMG_4167

Topping: Sojastrimlor, babyspenat, tomat, paprika, oliver, rödlök och ost

 

 

Hejsan!

Eftersom att jag är sjuk så har jag bara myst och ätit gott hela dagen. Jag försöker boosta kroppen med så mycket näring och vitaminer som möjligt så att jag ska bli frisk så snart som möjligt igen! Det innebär mycket apelsin och gojibär haha.

Till middag idag lyxade jag till det lite extra och gjorde pizza såhär en tisdag. Den blev verkligen riktigt god! Pizzabotten är på en bas av havregryn vilket innebär att den är helt vegansk samt att den lätt kan göras glutenfri!

 

 

Nyttig pizza på havregryn
1 dl havregryn
0,5 dl pofiber
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk bakpulver
2 dl vatten eller mjölk

Rör ihop alla ingridienser och låt stå i 5 minuter för att sätta sig. Bred ut till en rundel på en papprad plåt. Grädda i 20 minuter på 225°. Ta ut och låt svalna innan du drar av den från bakplåtspappret och vänder den uppoch ner. Toppa med valfri topping och grädda i ytterligare 10 minuter på 275° och eventuellt grilleffekt. Klart!

 

Tips på topping

– Tomatsås
Steviaketchup
Krossade tomater
Passerade tomater
Tomatpuré
Ajvar

– Ost
Vanilg hårdost
Mjukost
Kvarg
Keso
Bjäst/näringsjäst (veganskt)

– Grönsaker
Tomat
Spenat
Broccoli
Lök
Paprika
Squash
Aubergine
Champinjoner
Oliver
m.m.

– Protein
Sojastrimlor
Quorn
Sojafärs

 

 

Riktigt lyxigt verkligen! Ännu lyxigare är mitt mellis som var proteinglass vilket jag även tänkte ta igen nu till kvällis. Det är verkligen tur att jag fick så mycket glass från Lohilo (länk)! Glass är ju det bästa som finns när en är sjuk. Att den är nyttig och proteinrik är ju också ett plus hehe. Jag älskar verkligen glass så att avnjuta min proteinglass från Lohilo är lyx på hög nivå!

Ha en fin kväll! Kram,
Lisa

 

 

Toppad med hallon, mango och jordnötssmör

IMG_4158IMG_4146IMG_4152IMG_4150IMG_4156

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats