Nyttiga våfflor på våffeldagen | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Nyttiga våfflor på våffeldagen

IMG_0206IMG_0211

 

 

Hejsan!

Idag strosar jag omkring hemma i myskäder. Jag är hemma från skolan idag med. Det är i och för sig schemafri onsdag så jag hade varit hemma i vilket fall. Jag tror dock att förkylningen känns lite bättre idag. Halsen svider inte så mycket men jag har lite ont i huvudet samt börjar bli täppt. Förhoppningsvis gåt denna förkylning över snabbt!

Vet ni vad det är för dag idag då?! Jo det är dagen innan min födelsedag och det innebär även att det är våffeldagen! Därför tänkte jag lägga upp några riktigt goda recept på nyttiga våfflor. Kolla igenom och bestäm vilket som du tycker låter bäst! Eller så testar du allihop. Alla är riktigt goda kan jag lova!

 

 

IMG_3308IMG_3312IMG_3314IMG_3320

 

 

Proteinvåfflor version ett 2-4 st
1 dl havregryn
1 dl äggvita (kan ersättas med 2 ägg)
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
10-20 steviadroppar, annan sötning eller 1 skopa proteinpulver, jag använder 100% Whey från Proteinbolaget (länk)
– kokosolja

Mixa samman alla ingridienser och smaka av. Pensla ett våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna. För att vara extra säker på att våfflan ska hålla samman kan du börja med att bara hälla smet i järnet men inte stänga det. Stänger järnet gör du först när ovansidan på våfflan börjat stelna. Upprepa detta tills smeten är slut. Klart 🙂

 

 

IMG_3553IMG_3556IMG_3555

 

 

LowCarb Proteinvåfflor
2 ägg
2 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 dl vatten eller mjölk
1 krm salt
+ ev. sötning och vaniljpulver (eller annan smaksättning) eller 1 skopa proteinpulver, jag använder 100% Whey från Proteinbolaget (länk)
– kokosolja

Vispa äggen fluffiga. Rör ner pofiber, fiberhusk, vatten/mjölk, salt och eventuell smaksättning. Smaka av och låt sedan stå i 5 minuter. Sätt under tiden på våffeljärnet. Smörj järnet med kokosolja och grädda våfflorna. För att vara helt säker på att de blir bra kan du vänta med att stänga järnet tills ovansidan på våfflan stelnat lite. Grädda enligt gärnet för äggvåfflor och dubbelt så länge för frasvåfflor. Du ska alltså grädda dem kort tid för äggvåfflor och om du kör du kör på dubbla tiden så får du härligt frasiga och krispiga frasvåfflor. Klart!

 

 

IMG_2668IMG_2674IMG_2676IMG_2678

 

 

 

Proteinvåfflor version två 2 st
1 dl havregryn
1 dl äggvita
0,5-1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
5-10 steviadroppar eller ex. honung, äppelmos osv.
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
+ ev. 1 skopa proteinpulver, jag använder 100% Whey från Proteinbolaget (länk)
– kokosolja

Mixa samman alla ingridienser. Pensla våffeljärnet med kokosolja. Häll smeten i järnet och grädda utan att stänga. Stäng järnet när ovansidan på våfflan börjat stelna. Klart 🙂

 

Tips på toppings
Bär
Frukt
Kvarg
Keso
Mullbär
Gojibär
Nötter
Frön
Nötsmör
m.m.

…eller så kör du lite mer traditionellt fast med en nyttig twist. Testa min proteingrädde och/eller min sockerfria sylt!

 

Proteingrädde med vanilj
1 äggvita
1-3 msk kvarg
0,5 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
5 steviadroppar eller annan sötning

Vispa äggvitan hårt. Vispa ner kvarg och smaksättning. Smaka av. Klart 🙂

 

Superenkel & sockerfri sylt
1 msk sockerfritt äppelmos (kan uteslutas)
ca. 0,5 dl mosade bär som ex. hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär, tranbör, lingon o.s.v.
3 steviadroppar (eller annan sötning)

Rör ihop alla ingridienser och smaka av. Klart 🙂

 

 

Ha en fin våffeldag och njut ordentligt vare sig du äter traditionella eller lite nyttigare våfflor! Kram,
Lisa

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats