Fröknäckebröd på endast frön | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Fröknäckebröd på endast frön

IMG_3070IMG_3063IMG_3067IMG_3064

 

 

Hej fina ni!

Äntligen helg eller vad säger ni?! Själv har jag ju varit hemma ett tag nu så det är ju inte så stor skillnad för mig men jag hoppas att ni njuter ordentligt i alla fall! Min förkylning börjar kännas lite bättre nu så hoppas att jag blir frisk till måndag och USA! På tal om det så spenderades gårdagen med att packa iordning lite inför USA och idag ska vi inhandla det sista som behövs. Det börjar närma sig nu alltså!

På tal om något helt annat så tänkte jag nu dela med mig av ett riktigt gott knäckebröd. Det är nyttigt, gott och rikt på en massa bra saker! Det är nämligen gjort helt på endast frön och frön vet ni väl att det är bland det nyttigaste som finns! De är fulla med massa nyttigt fett, vitaminer, mineraler och så lite protein med faktiskt.

 

 

Fröknäcke
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl psylliumfrön (kan nog ersättas med chia- eller linfrön)
2 dl varmt vatten
2 krm salt

Rör ihop alla ingridienser och låt stå i 5 minuter. Bred ut på en papprad plåt. Grädda på 200° i 20 min. Ta ut och skär i bitar. Vänd plåten och sätt in i 40 minuter till. Ta ut och låt svalna innan du lossar det från plåten. Klart!

 

Detta knäcke är alltså endast gjort på frön. Det är underbart krispigt och smakar faktiskt nästan lite som popcorn på grund av att fröna rostas i ugnen. Så himla gott!! Det passar helt perfekt med pålägg såsom:

– Keso
– Kvarg
– Ost
– Avokado
– Jordnötssmör
– Mosade bär
– Banan
– Grönsaker

 

Helt perfekt helt enkelt! Ha en mysig lördag! Kram,
Lisa

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats