Brunch en solig söndag | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Brunch en solig söndag

IMG_0217IMG_0221IMG_0214

 

 

Hejsan!

Hoppas ni njutit ordentligt av er söndag hittills! Själv har jag verkligen njutit, lite för mycket nästan. Vid två var jag och mamma alltså och åt brunch. Dock var det inte vilken brunch som helst utan den var köttfri och det var mestadels meze. Som vegetarian och älskare av grekisk mat/meze så var det ju helt perfekt! Mamma träffade allt mitt i prick hon.

Denna himmelska brunch kallas för “Meatfree Sunday” och serveras vid Röda Sten som ligger nere vid vattnet (kanalen) här i Göteborg. För er som har lite koll på Göteborg så ligger det ett kafé i pannhuset och det är alltså där de har denna brunch. Det var verkligen en underbar stämning och atmosfär där! Jag bara njöt av god mat, gott sällskap, härlig stämning och vacker utsikt helt enketl! (länk till deras hemsida).

Det var en slags blandning mellan frukostmat och lunchmat helt enkelt. Det fanns så himla mycket gott så det var svårt att veta vad vi skulle börja men vi körde i alla fall på lite frukostmat och salllad till och börja med följt av varmrätterna och till sist en lyxig efterrätt.

 

 

IMG_0239

 

 

“Frukostmaten” var:
– Havregurt i olika smaker
– Massa olika flingor/cornflakes
– Frallor
– Kex
– Vegansk ost och smör
– Vanilg ost och smör samt brie
– Crossiant
– Marmelad
– Melon
– Äpple
– Päron
– Apelsin

 

 

IMG_0238

Jag tog frukt, naturell havregurt medboveteflingor, lite olika saker från salladsbordet samt ett kex med vegansk ost.

 

 

På salladsbuffén där det fanns:
– Sallad på tomat, gurka, lök, persilja
– Kikärtor och linser
– Oliver
– Vindolmar
– Sojabönor och ärtor
– Sallad på bönor, morot och majs
– Baba ganoush
– Ajvar relish
– Hummus
– Tzatsiki
m.m.

 

 

IMG_0241IMG_0242

Lite olika saker från buffén med varmrätter. Min tallrik ser inte så apptitlig ut men jag kan försäkra er att det var helt underbart! Mamma lyckades lite bättre med sin tallrik hon.

 

 

Tallrik nummer två bestod av varma rätter vilka det mesta var veganskt:
– Moussaka
– Två olika sorters ris
– Enchilladas
– Marinerad tofu
– Falafel
– Rödbetsbiff
– Lasagne
– Gratinerad champinjonstuvning
– Blomkålsgryta
– Pizza
m.m.

 

 

IMG_0244

Frukt, aprikos, dadlar, jordnötssmör och kaffe till efterrätt. Sen delade jag och mamma även på en croissant. Himmelskt!

 

 

Det bästa var att det fanns dadlar och jordnötssmör till efterrätt. Snacka om att jag var glad! Till efterrätt fanns det:
– Pannkakor
– Grädde
– Sylt
– Vaniljsås
– Nutella
– Jordnötssmör
– Dadlar
– Aprikoser
– Kakor
– Godis

 

 

Så himla gott! Snacka om att jag hade en foodbaby efteråt haha. Helt värt det dock! Som ni ser så tog jag inte av allt men jag smakade på mycket och allt var verkligen himmelskt! Det var verkligen mitt i prick för mig som sagt! Om ni bor i Göteborg eller kommer hit någon gång är denna underbara brunch verkligen ett starkt tips från mig!!

Nu har jag bara tagit det lugnt hemma ett tag. Det var verkligen så att en behövde vila efter all den maten haha. Riktigt mysigt dock men nu behöver jag tag tag i allt och packa inför imorgon! Shit det börjar bli verkligt nu alltså, imorgon åker jag!!

Ha en fortsatt fin dag! Kram,
Lisa

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats