Kvargpannkakor aka proteinpannkakor utan propteinpulver | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Kvargpannkakor aka proteinpannkakor utan propteinpulver

IMG_4261IMG_4274IMG_4258IMG_4272IMG_4267IMG_4259

 

 

Godmorgon söndag!

Vat ni vad? Om en tar bort den extra timman som lagts på p.g.a. vårdagjämning (OBS! glöm inte vrida fram klockorna 1h!) så har jag sovit hela 12 timmar! Hur himla underbart?! Väldigt underbart enligt mig! Bättre uppladdning inför USA hade jag inte kunnat få!

Till frukost idag blev det en lite lättare variant eftersom att jag och mamma ska på brunch vid klockan två. Jag fick det i födelsedagspresent och det ska bli supermysigt! Hon vet allt hur mycket jag älskar frukostmat haha.

Idag gjorde jag då i alla fall några riktigt underbara pannkakor. De är superlätta att göra och helt fria från “konstiga ingridienser”. De är även fria från proteinpulver, glutenfria, låga på kolhydrater, rika på protein, fulla av nyttigt fett från ägg och vegetariska såklart. Så jag hoppas de passar de flesta av er!

De är verkligen underbart goda och smakar verkligen lik gamla vanliga hederliga “svennepannkakor”: Nej så kanske de inte kallas men de smakar i alla fall som pannkakorna jag fick när jag var liten, alltså inte typ amerikanska pannkakor o.s.v.

 

 

Proteinrika kvargannkakor
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
– kokosolja

Vispa äggen med elvisp eller vailg visp så det blir lite fluffigt. Vispa ner kvarg, bakpulver, salt och eventuell smaksättning. Stek i kokosolja på medelväme och vänd när ovansidan stelnat lite. Lägg upp och toppa med dina favorittoppings. Klart!

 

Smaksättning
Antingen kan du göra som jag och inte smaksätta alls. Det behövs verkligen inte! Men om du vill kan du tillsätta lite:
– Honung
– Stevidroppar
– Kanel
– Kardemumma
– Carobpulver
– Kakao
– Bär
– Frukt
m.fl.

 

 

Ha en supermysig dag! Kram,
Lisa

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats