G R Ö N S A K S S O P P A & V A L B O R G | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

G R Ö N S A K S S O P P A & V A L B O R G

IMG_5106IMG_5111IMG_5107IMG_5112

Toppat med en röra på min kalla tomatsås (länk till receptet) och aubergine

 

 

Glad Valborg!

Hur spenderar ni er Valborg? Själv har jag alltså tränat, varit hos kuratorn och nu är jag redo att ge mig ut! Som alla andra Göteborgare firar jag Valborg i Slottsskogen. Det är liksom så det ska firas här haha. Förhoppningsvis med Håkan Hellström i bakgrunden såklart! Snart ska jag alltså möta upp några fina vänner för en mysig kväll!

Nu skiner solen och våren har kommit tillbaka men när jag kom hem från kuratorn var det grått och regnigt här så jag var bara tvungen att göa soppa till lunch. Den blev varm, mustig och riktigt god! Knepet är kantarellfond, den gör alla grytor och soppor magiska! Testa det! Om ni vill ha soppan vegansk är det bara att byta ut kvargen mot kokosmjölk,vegansk grädde/vegansk yoghurt/créme fraiche/liknande eller silkestofu.

 

 

M U S T I G  G R Ö N S A K S S O P P A
Valfria grönsaker, jag tog: lök, blomkål, broccoli, morot och squash
1-2 dl vatten
100g kvarg
1 tsk kantarellfond
Salt och peppar efter smak

Koka grönsakerna i några minuter. Dra av från plattan och låt kvargen smälta ner. Tillsätt även fond, salt och peppar. Smaka av. Klart!

 

 

Ha en underbar Valborg fina ni! Kram,
Lisa

 

 

 

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats