Svar på Frågor | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Svar på Frågor

IMG_5150IMG_5152IMG_5147IMG_5155IMG_5149

Innan Valborgsfirandet i Slottskogen i torsdags

 

 

Hejsan!

Hoppas ni alla hade en riktigt fin Valborg i förrgår. Det hade jag verkligen! Det blev en mysig, men kall, kväll i Slottskogen framför den finaste brasan av alla. Valborg spenderades med vänner och 1:a maj med familjen. Det har blivit träning båda dagarna vilket har kännts riktigt gött. Det förgyller verkligen min dag, träningen. Nu tänkte jag svara på lite frågor som dykt upp! Lite kul hur jag “anklagas” för två helt motsatta saker haha.

Ha en fin dag! Kram,
Lisa

 

 

Q & A  –  S V A R

 

Asså du verkar äta fett lite kolhydrater nu för tiden? Tycker du äter mindre och mindre hela tiden. Ingen potatis, ris osv. Du ersätter havregrynsgröt med ”Low-carb” gröt, som om det skulle vara bättre? Chiapudding osv.. Hur mår du egentligen? Blir orolig..

Från Hanna

Hej Hanna! Jag måste bara börja med att säga tack för att du bryr dig!! Nu ska jag förklara… Som jag skrivit innan så lägger jag verkligen inte ut allt jag äter. Det jag lägger upp är roliga recept som jag har kommit på! Just nu är jag väldigt insöad på recept som är jus LowCarb, glutenfria och veganska. Det innebör inte att jag inte äter kolhydater, inte äter gluten eller är vegan. Visst jag försöker äta mindre gluten då jag inte tror att det är bra för kroppen, det samma gäller snabba kolhydrater.

Vegan skulle jag gärna vara. Det är lite av en dröm för mig. Dock känner jag inte att jag kan bli det nu när jag bor hemma, att jag kan lägga de kraven på mamma. När det kommer till chiafrön så fick jag nyss lära mig att kroppen faktiskt inte tar upp majoriten av dem. Jag som trodde att de var en så bra källa till fett och speciellt omega 3. Så nu får jag börja mortla dem istället. Det är ett tips även till er faktiskt! Hoppas du fick svar på dina funderingar nu. Tack för din omtanke än en gång!

Kram!

 

Shit hur kan du äta så mkt onyttigt?
&
Shit vad mycket onyttigt du äter 

Från C

Hej C! Detta kommenterade du på mina bilder från USA. Jag var där på semester. När jag är på semester så vill jag uppleva kulturen jag befinner mig i. Mat är en stor del av kulturen. Amerikansk mat är till största delen onyttig. För att inte tala om god. För när jag är på semester vill jag även njuta och släppa kontrollen. Just det att kunna koppla av och släppa vissa saker kände jag var viktigt på denna resan. Det är något jag har svårt för och behöver lära mig. Att bara kunna få vara normal.

Och vet ni vad? Det var riktigt jäkla skönt! Att bara koppla av, njuta och uppleva USA helt och fullt – inte bara när det gällde maten. Visst blev det lite mycket, det är ju så amerikanarna är. Och visst mådde min kropp inte jättebra av så mycket “skit”. Det var väldigt skönt att komma hem till frukten, grönsakerna, kvargen o.s.v. Men knoppen, den njöt ordentligt!

Jag hoppas att ni med likartade problem kan känna inspiration, att det faktiskt går att släppa denna “bubblan” ett tag samt att det faktiskt är lätt att komma tillbaka till den om du vill. Ibland kan en behöva en paus från sina egna rutiner och sitt eget liv för att se något annat för att uppskatta det en själv har. Nu syftar jag såklart inte bara på maten utan också kulturen, tryggheten, samhället, människorna o.s.v. Och att kunna befinna sig i solen utan att svullna och bli röd haha.

Kram!

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats