Svar på kommentar ~ att vara vegetarian | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Svar på kommentar ~ att vara vegetarian

IMG_5704

 

 

Hallå där på måndagskvällen!

Hoppas ni haft en bra dag! Själv har jag haft en välbehövlig vilodag och spenderat kvällen med att plugga. Nu är det nog för ikväll och jag tänkte kika in här lite innan det är dags för kvällsmål och sängen! Jag tänkte svara på en fråga som kommit upp nyligen. Den handlar om hur det är att vara vegetarian. Hoppas ni inspireras!

Ha en fin kväll! Kram,
Lisa

 

 

Hej Lisa! Jag undrar var jag kan hitta din historia gällande din vegetariska kosthållning? Jag vet att jag har läst om det tidigare men hittar ingenting trots googlande (typ ”lisashealthspo vegetarian” haha!). Jag har nyligen gett upp kött och är väldigt nyfiken på att höra om andras berättelser. Ser också att du äter ägg och mjölk, vilket jag också gör än så länge. Jag ”oroar” mig lite för hur det ska gå utan dem även om jag inte tvivlar på att bli renodlad vegetarian en dag. Det är bara en krävande omställning i och med att jag är så oerfaren… 🙂

Från Maria

 

Hej Maria!

Jag vill bara börja med att uppmuntra ditt beslut och omställning! Du kommer inte att ångra dig! Jag har vari vegetarian i över 4 år nu och jag ångrar mig inte en sekund! Det är det bästa hbeslutet jag någonsin tagit! Jag har nu skapat en sida som innehåller ett gammalt inlägg kring ämnet och som heter “Varför Vegetarian?” (länk) där du och alla ni andra kan gå in och läsa om min resa mot att bli vegetarian samt mina andledningar till att bli det.

Det står dock inte så mycket om hur en gör när beslutet väl har tagits. Men det är faktiskt inte så svårt! Saker som omelette och pannkakor är ju redan vegetariska samt att det ju finns otroligt mycket köttersättningsprodukter. Det är även hur enkelt som helst att bara mixa lite bönor och ägg till underbara biffar! Bara fantasin sätter stopp. ibland kan den ju dock tryta lite men då är det bara att gå in på mina kateborier “veganskt” och “vegetariskt” för recept och inspiration.

Jag själv strävar också mot att en dag bli en “renodlad vegetarian”; vegan. Dock är det ett tag tills jag flyttar hemmifrån och kan ta det beslutet… Jag vill bara uppmana er andra att testa vegansk och vegetarisk mat ibland! Kanske 1-2 vegetariska dagar i veckan? För det är så gott, nyttigt och enkelt att laga!

Lycka till på din resa fina Maria! Kram Lisa

 

 

En välbehövlig vilodag idag för träningsvärkande och trötta ben!

IMG_5766IMG_5767

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats