Proteinbröd ~ Glutenfritt, Nyttigt & Sockerfritt | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Proteinbröd ~ Glutenfritt, Nyttigt & Sockerfritt

IMG_6062IMG_6072IMG_6063IMG_6071

Perfekta att toppa med keso, kvarg, nötsmör, frukt, bär och grönsaker m.m.

 

 

Hej där!

Nu har jag tagit en paus i pluggandet och nyttigbakat lite faktiskt. Jag måste få göra lite praktiska saker också för annars överhettas huvudet av all matte och allt plugg. Med lite mat i magen och efter en stund framför en serie ska jag nu dock snart sätta igång med pluggande igen!

Det jag bakade var några helt underbara bröd. Det är helt fria från gluten, socker, tillsatser och annat tråkigt som annars finns i vanligt bröd. De är även väldigt rika på både fibrer och protein. De innehåller i princip bara protein faktiskt! Och så är de underbart fluffiga och goda! De är väldigt söta p.g.a. proteinpulvret så det blir faktiskt nästan som kakor.

 

 

P R O T E I N B R Ö D
1 dl äggvita
0,5 dl whey, jag använde GAAM Nutrition 100% Premium Whey från Proteinbolaget*
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Vispa äggvitan vit och fluffig. Vispa fösiktigt ner whey, fiberhusk och bakpulver. Låt stå i 5 minuter. Klicka ut rundstycken eller bred ut till en stor rektangel på en papprad blåt. Baka på 175° i 10-15 minuter. Ta ut och skär eventuellt i mindre bitar/skivor när det svalnat. Klart!

*Jag använde whey i smaken Cookies & Cream men jag tror nog att vaniljwhey gör sig bäst i detta recept. Dock är det ju bara att använda den smaken du gillar bäst såklart!

 

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats