Recension ~ Lohilo Proteinglass | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Recension ~ Lohilo Proteinglass

IMG_6492IMG_6486IMG_6493

 

 

Hej!

Idag har varit en väldigt snurrig dag!! Hela dagen började med att jag kom till skolan hela en timme för tidigt haha. Hur lyckades jag ens med det? Snacka om att mitt huvud är lite segt nu när jag är sjuk! Så ta det som råd: åk inte till skolan eller jobbet om du är sjuk, det kommer inte gå bra haha.

Dock så fick jag i alla fall gjort ett prov samt en stor inlämning så nu är tyngden på mina axlar lite lättare. Det är inte så mycket kvar innan sommarlovet nu! I skrivande stund har jag precis tagit en paus i det sista pluggandet för de nationella proven i matte som vi har hela dagen imorgon.

 

Nu har jag ju testat alla Lohilos smaker, både nya och gamla. Därför tänkte jag göra en recension på dem samt Lohilos glass i sig, berätta om vad jag tycker om det hela helt enkelt. Jag kan säga att Lohilos glassar verkligen har varit min räddning nu när jag varit sjuk! Det är ju guld värt med glass vid en förkylning med smärtande hals!!

 

 

R E C E N S I O N  ~  L O H I L O  P R O T E I N G L A S S

 

Om
Lohilos proteinglass är en egentillverkad glass helt fri från kemikalier och gjord på bra råvaror. Denna glass är väldigt proteinrik och kan jämföras med kvarg, keso och proteinshakes; alltså betydligt mer proteinrik än vanlig glass.

Proteinet kommer från kasein och vassle, samt soja i de gamla smakerna (Aloe Vera Citrus och Belgian Chocolate). Den är även ganska låg på både socker och laktos. Två av de fyra originalsmakerna (Goji Vanilla och Coffee Cortado) har utgått och därför kommer jag inte recencera dem.

 

Tillverkare och pris
Tillverkad av LOHILO Sverige hos Alvesta Glass (länk) och kostar ca. 35kr beoende på affär.

 

Näringsvärde per 100g

De nya smakerna (Classic Vanilla, Caramel Chocolate Swirl, Creamy Coconut):
Energi 154 kcal, 141 kcal, 153 kcal
Protein 15,4g, 15,4g, 15,4 g
Kolhydrater 19g (socker 7g), 20g (socker 8g), 20g (socker 8g)
Fett 6g (mättat 1,5g), 5g (mättat 1,5g), 6g (mättat 1,5g)

De gamla smakerna (Aloe Vera Citrus och Belgian Chocolate):
Energi 151 kcal, 146 kcal
Protein 12g, 12 g
Kolhydrater 15g (socker 6g), 12g (socker 6 g)
Fett 3g (mättat 1,8g), 4g (mättat 2,1g)

 

Smakrecension och rankning

1. Aloe Vera Citrus
En söt och exotisk glass med en fräsch och sylig rippel. Denna glass smakar precis som “Ahlgrens Husvagnar” om ni har smakat dem? Det är en väldigt god smak som inte riktigt går att sätta fingret på. Men det är i alla fall en citronglass med rippel på aloe vera.Väldigt gott att sötman bryts av med lite syrlighet! Min favorit!

2. Belgian Chocolate
En rik och mörk chokladglass med en liten hint av kaffesmak. Den innehåller faktiskt extrakt av belgisk choklad vilken ger den en härligt mörk chokladsmak. Ett måste för alla chokladälskare där ute som vill ha ett hälsosamt alternativ! En stark tvåa!!

3. Caramel Chocolate Swirl
En krämig kolaglass blandad med en cokladsås med rik chokladsmak. Det går inte att tro att denna är nyttig och proteinrik. Den smakar som lyxigaste kulglassen! Även denna gillar jag väldigt mycket!

4. Classic Vanilla
En söt och vaniljsmakande glass väldigt lik den gammla vanliga vaniljglassen. Med en rik vaniljsmak eftersom den är smaksatt med äkta Burbon Madagaskar vaniljstång. Den påminner väldigt starkt om glassmaken “gammaldags vanilj”. En klassiker, dock lite trpkig enligt mig. Den passar nog bäst som tillbehör, kanske en nyttig kladdkaka?

5. Creamy Coconut
En len kokosglass toppad med krispiga kokoschips. Denna är god men inte lika god som de andra. Den smakar inte så mycket och smakar enligt mig lite konstgjort.

 

Omdöme
Jag gillar Lohilos proteinglass starkt. Jag tycker att det är riktigt bra att någon vågat komma ut med en glass som är nyttig och proteinrik på marknaden. Mer sådant uppmuntras helt klart! Det är roligt med fler hälsosama alternativ och valmöjligheter!!

Jag gillar alla smakerna riktigt mycket och jag gillade även de två smakerna som togs bort. Det är nästan svårt att förstå att dessa glassarna är nyttiga eftersom de är så otroligt goda. Jag är verkligen otroligt stolt över att vara ambassadör för Lohilo! Jag rekommenderar dessa starkt!! 

 

Kram Lisa

 

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats