Nyttiga Proteinrika Nachos & Guacamole | Lisa's Healthspo

Lisa's Healthspo

Annons

Nyttiga Proteinrika Nachos & Guacamole

IMG_6380IMG_6410IMG_6400IMG_6396IMG_6404IMG_6402

 

 

Hallå!

Äntligen fredagkväll eller vad säger ni?! Jag har precis myst upp med ett nyttigt och gott snack i sann anda av tacofredag. Mums! Det blev nyttiga, low carb, proteinrika och veganska nachos/chips/tortillachips på low carb tortilla samt enchilladakryddmix från Santa Maria. Den kryddan är helt fri från konstiga tillsatser och socker till skillnad från de flesta tacokryddorna. Så tips på den!

Om du inte har lust att köpa tacokrydda, vill ha saker hemgjorda och/eller helt enkelt är lite mindre lat än mig så kan du enkelt göra en egen tacokrydda på spiskummin, koriander, paprikapulver, salt, peppar, vitlök och sambalolek/chili. Till de underbara chipsen gjorde jag en nyttig och vegansk guacamole 1 Avokado // 2 Vitlöksklyftor // 2 krm Sambalolek // Salt // Peppar // Limesaft. Det blev även lite ajvar relish som tillbehör. Detta var verkligen otroligt lyxigt!

Hoppas ni får en mysig och/eller rolig fredagskväll finisar! Kram Lisa

 

 

N Y T T I G A  N A C H O S
1 tortilla, jag använde Low Carb tortilla från CarbZone
1 msk vatten
1 tsk enchilladakrydda eller 1-2 vitlöksklyftor, 1-2 krm sambalolek, 1 krm salt, 0,5 krm svartpeppar, 0,5-1 tsk spiskummin, 0,5-1 tsk koriander

Klipp/skär tortillan i trekanter. Blanda samman vatten och krydda i en bunke. Blanda trekanterna med kryddblandningen och gnugga in den ordentligt. Sprid ut på en papprad plåt. Baka på 200° i 10 min, vänd och baka i 5 min till. Klart!

 

 

IMG_6413

 

 

I N S T A G R A M @lisas_healthspo (länk)  •  B L O G L O V I N’ Lisa’s Healthspo (länk)  •  M A I L lisashealthspo@gmail.com

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats